CLEJA – IERI, AZI ŞI MÂINE

Luni, 8 aprilie 2013

Au găsit evazioniştii !

Filed under: Uncategorized — zulu @ 8:28 pm

Sursa: Pro TV.

Asistatii de lux ai statului. Au bani in banca, masini si case, dar nu-si permit sa achite caldura

Peste 16 mii de persoane au primit ajutor financiar pentru incalzire iarna trecuta, desi nu aveau acest drept.

Drept urmare, au primit vestea ca trebuie sa dea banii inapoi, altfel vor fi executati silit. Sunt in aceasta situatie cei care au declarat venituri mai mici, au bani in banca, masina in curte sau o a doua casa.

Pana acum, statul a recuperat doar 30 la suta din prejudiciu.

Sotii Farcas din comuna Cleja, judetul Bacau, sunt pensionari si primesc impreuna de la stat 1000 de lei. Pentru ca abia-si duc traiul de pe o zi pe alta, acum doi ani au cerut primariei sa-i ajute sa suporte costurile incalzirii. Acum au de inapoiat o parte din bani, dupa ce inspectorii i-au gasit cu peste 3.000 de lei in banca.

M-a gasit cu cont, dar sunt banii copiilor, ca-s plecati in Italia. Eu, cand m-am dus, nu am stiut ca am banii copiilor la mine. Nu e corect.„, a declarat Petrica Farcas, beneficiar de ajutor de incalzire.

Reporter: O sa dati banii inapoi ?
Olimpia Farcas: Nu stiu. Uite avem casa din chirpici casa din bolovani.

Numai la ei in localitate alte 61 de persoane se afla in aceeasi situatie.

„Nu avem ce sa le facem. Daca vecinii au facut a facut si el”, a declarat Ion Joca, primarul comunei Cleja.

La nivel national,16 mii de romani au incasat ajutor de incalzire desi nu aveau acest drept, iar acum risca sa fie executati silit.

Cele mai multe multe nereguli sunt in Iasi, Valcea si Harghita.

„Neregulile se refera la faptul ca beneficiarul nu declara corect veniturile pe care le are. Daca se incadreaza in proprietatile pe care le-a declarat, in veniturile pe care le primeste sau are in gospodarie bunuri cum ar fi masina sau un numar mai mare de animale” – Adrian Toader, director ANPIS.

Prejudiciul trece de 2,7 milioane de lei. Grav este ca, in multe cazuri, nu vorbim de oameni nevoiasi, ci de impostori. Stirile ProTV vi i-a prezentat in repetate randuri pe cei care stau cu mana intinsa la stat desi traiesc in case imense si se plimba cu masini scumpe.

Din pacate, de cele mai multe ori, cei care sunt trimisi sa faca anchete sociale nu pot demonstra ca bunurile apartin asistatilor sociali.

Legea ii sprijina pe cei care au un venit de pana-n 786 de lei pe membru de familie sau pe romanii care sunt singuri si nu castiga mai mult de 1.082 de lei.

In plus, beneficiarii nu trebuie sa aiba mai mult de 3.000 de lei in banca, sa detina mai mult de o locuinta sau un teren. De asemenea nu pot avea motocicleta, un autoturism cu motor mare, utilaje agricole sau animale in batatura.

Reclame

4 comentarii »

 1. Ce tare treaba asta ! Au găsit „infractorii” ??? Nici mama nu s-a calificat pentru a primi ajutor pentru încălzire fiindcă are în cont peste 3000 lei ! Curios cum de inspectorii ăia nu găsesc nimic putred în bătătura lui Joca ! …Se zvoneşte că după alegeri şi-a tras un A6 ! Chiar nu i-am mai accesat declaraţia de avere ! Îmi este silă de putreziciunea autorităţii locale din Cleja !

  Comentariu de zulu — Luni, 8 aprilie 2013 @ 8:35 pm

 2. Petrica Farcas…. Consiliereul Jupanului, sau in trecut figura pe listele lui 🙂
  “M-a gasit cu cont, dar sunt banii copiilor, ca-s plecati in Italia. Eu, cand m-am dus, nu am stiut ca am banii copiilor la mine. Nu e corect.“, –-As fi curios sa se verifice varsamantul, sau documentele platitorului cand s-au livrat banii in cont… Gargara pentru prosti si scuze de doi bani… Putrefactie totala toata gasca. Poate doar 3000 de lei au ramas din banutii ciupiti de la bietti pensionari timp de secole???

  Comentariu de Postasu — Miercuri, 10 aprilie 2013 @ 9:57 am

  • Ştiu că a fost în „solda” lui Joca şi cred că mai toţi consilierii pesede erau/sunt piese de muzeu … pentru a întregii decorului şi pentru a realiza procentului cerut de lege pentru validarea şedinţelor ! În fine …nu asta voiam să punctez, ci felul în care instituţiile statului găsesc evazioniştii şi cine anume sunt ! Omul de bună credinţă şi-a pus bani în cont ca să aibă de înmormântare, probabil, fără să gândească că îl va costa ! Întrebarea este …De ce nu văd/vedem descoperite reptilele mari ?

   Comentariu de zulu — Joi, 11 aprilie 2013 @ 10:21 am

 3. Se spune ca „necunoasterea legii nu exonereaza de raspundere”. Si totusi , sa facem o paralela cu un subiect revenit in actualitate ; – Case pentru Generali – unde statul a fost prejudiciat cu milioane de euro (desigur , aici nu se invoca necunoasterea legii dar rezultatul este acelasi) Ma intreb daca vor fi recuperati vreodata acesti bani.

  Comentariu de Malev — Duminică, 21 aprilie 2013 @ 8:30 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: