CLEJA – IERI, AZI ŞI MÂINE

Joi, 19 mai 2011

Am transmis o petiţie online domnului prefect cu următorul conţinut

Filed under: Uncategorized — zulu @ 11:01 pm

Domnule prefect,

Mă numesc Valentin Ciuraru, născut în ……………………………………………………………..

În virtutea dreptului pe care legea vi-l conferă,  de garant al respectării legii în teritoriu şi de buna administrare a patrimoniului şi finanţelor publice, de a asigura realizarea intereselor naţionale, respectarea legilor şi a ordinii publice, de luarea măsurilor corespunzătoare pentru prevenirea infracţiunilor şi apărarea drepturilor cetăţenilor, vă rog să verificaţi modul cum sunt gestionate fondurile publice în comuna Cleja. Există suspiciunea, deseori ridicată de membrii comunităţii pe forumul afaceri agricole, cum că subvenţia acordată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru îmbunătăţirea şi întreţinerea păşunii comunale se evaporă în buzunarele persoanelor din administraţia locală fără ca să ajungă ceva şi pentru destinaţia care le-a fost dată prin lege.

Totodată am rugămintea să verificaţi legalitatea donaţiei terenului de 1 hectar de care a beneficiat primarul comunei, înscris în declaraţia de avere, teren care  a fost al politiei comunei Cleja.

În acelaşi timp vă indic şi o adresă unde puteţi vedea ce alte lucruri la fel de murdare se întămplă în comunitatea Cleja sub patronajul primarului.  Elevii de la şcoala nr 2 Cleja fiind obligaţi să cotizeze cu bani pentru  proiecte de infrastructură şcolară , aşa cum reiese din chitanţa postată https://blitz09.wordpress.com/2011/03/29/ce-se-mai-intampla-in-imparatia-lui-joca/  

Şi cred că trebuie să le rezolvaţi cu celeritate pentru a nu continua debandada.

Ultima mare găselnită de păcălire a bătrânilor satului fiind cea cu asigurarea obligatorie a locuinţelor . Aceştia sunt îndrumaţi aproape obligatoriu, atâta timp cât nu le indicată şi varianta ieftină, deoarece majoritatea au locuinţe din chirpici,  să cumpere pachetul de 20 euro, adică 82 lei. Vezi adresa :  https://blitz09.wordpress.com/2011/05/15/in-atentia-locuitorilor-din-cleja/

Şi până la urmă cine le permite să încheie asigurări de locuinţe în timpul programului  pentru că aşa se întămplă: în momentul în care îşi ridică suma de bani cuvenită pentru lemne conform OUG 5 din 2003, sunt sancţionaţi cu respectivele asigurări de către funcţionarii din primărie  ! După ştiinţa mea asiguratorii sunt operatori privaţi pe piaţa românească şi nu văd de ce trebuie să-şi văndă serviciul chiar într-o instituţie publică!

Vă rog să luaţi toate măsurile pentru a pune în ordinea lor firească  respectarea legii în primăria din Cleja

Vă mulţumesc anticipat şi aştept răspuns în termenul precizat de Ordonanta 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor pe adresa de e-mail

valiciuraru@yahoo.com

 

Reclame

9 comentarii »

 1. Valy se vede ca nu stii cum merg treburile in Bacau.Mai nou Joca se cunoaste cu Prefectul dinainte sa fie el prefect.Trebuie sa ai ceva beton inpotriva lui ca sa poata demara un control la primaria Cleja,cu nimicurile pe care le-ai scris tu,nimeni nu va actiona.O varianta,discuta cu Berca poate el va reusi sa faca ceva,dar fara ceva solid nu se poate face nimic.Sa nu uit,Joca a fost curtat de multi pentru a prelua PD-L-ul din Cleja asa ca si a doua varianta pica.Daca se simte amenintat Joca trece repede la pdl.

  Comentariu de xyz — Vineri, 20 mai 2011 @ 9:56 am

 2. Nu cred ca poate face ce vrea Joca chiar daca se cunoaste cu prefectul. Sa vedem raspunsul pe care al primesti si cred ca al vei pune aici.

  Comentariu de un om — Vineri, 20 mai 2011 @ 10:10 am

 3. Daca nu incearca nimeni, nu se va stii niciodata daca sunt sanse sau nu.

  Comentariu de KUN — Vineri, 20 mai 2011 @ 3:57 pm

 4. @ all
  Vreau să ne înţelegem: nu-mi fac titlu de glorie din trimiterea acestei petiţii ❗ Este un drept constituţional al oricărui cetăţean din această ţară. Urmăresc doar instaurarea unui climat de normalitate şi respectarea legii, iar dacă funcţionarii din administraţia publică locală Cleja înţeleg să facă altfel, atunci trebuie să-i „ajutăm” să cărmească în legalitate !
  Datoria esenţială a funcţionarului public este servirea interesului public. Obligaţiile sale etice şi morale decurg din scopul exercitării funcţiei publice: slujirea societăţii şi a cetăţenilor. Respectarea lor capătă dimensiuni stricte, ale căror consecinţe, urmare ignorării, respectării sau a nerespectării lor, se plasează în cadrul elementelor de răspundere disciplinară, contravenţională, civilă sau penală.

  Comentariu de zulu — Vineri, 20 mai 2011 @ 6:03 pm

 5. Şi ca o paranteză: nu e deloc întămplător ceea ce s-a întămplat între secretarul primărie (funcţie prin cumul), doamna Blejoiu şi funcţionarul Ilaşcu. Cei doi s-au jignit ca la uşa cortul, şi-au aruncat cuvinte grele în faţă personalului. Asemenea atitudini sunt de neiertat într-o organizaţie care se respectă şi dacă nu se lasă cu sancţiuni, îmseamnă că acolo este o cloacă putredă.

  Comentariu de zulu — Vineri, 20 mai 2011 @ 6:10 pm

 6. Petiţia a primit număr de înregistrare. Să vedem ce va urma. Speranţa moare ultimainreg

  Comentariu de zulu — Luni, 23 mai 2011 @ 12:31 pm

 7. Trebuiau scuturati mai demult poate asa nu vedeam atatea mizerii. Spune lumea din sat ca proiectul cu aducerea apei este gresit. Se incaleca cu conducta de gaz. Cine plateste pentru greseala??????

  Comentariu de Clejean — Marți, 24 mai 2011 @ 8:24 am

 8. Hai ca se poate. Nu trebuie slabiti din curea ca sa faca prostii.

  Comentariu de igor — Miercuri, 25 mai 2011 @ 12:23 pm

 9. Problema pe care o ridică această petiţie este că se bazează în principal pe „suspiciuni ridicate de cetăţeni pe forum”. Există un principiu de drept care spune că până la proba contrarie orice persoană este nevinovată, iar cel care aduce o acuzaţie trebuie să o probeze. Înarmaţi-vă cu răbdare şi cu dovezi, nu cu „suspiciuni”. V-aţi gândit că este posibil ca persoane pe care le-aţi acuzat pe baza unor „suspiciuni”, înarmaţi cu răspunsul de la Curtea de Conturi să vă acţioneze în instanţă?

  Comentariu de Costin Iordache — Miercuri, 15 februarie 2012 @ 10:34 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: