CLEJA – IERI, AZI ŞI MÂINE

Duminică, 15 mai 2011

În atenţia locuitorilor din Cleja

Filed under: Uncategorized — zulu @ 11:25 am

Nu puneţi bot la tot ceea ce vă vinde unul şi altul din primărie. Am înţeles că în această perioadă se acordă sumele de bani ca ajutor pentru încălzire (pentru lemne) şi că, cei care ridică aceste sume ar fi/sunt obligaţi să încheie polita de asigurare obligatorie pentru locuinţe.
Da! asigurarea este obligatorie , pentru că dacă nu închei poliţa poţi fi amendat, dar contează cuantumul acestei poliţe. Şi aici vă cer să deschideţi ochii.

Legiuitorul spune cam aşa ceva în respectiva lege:

Art. 2 – In intelesul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:

b) Dezastru Natural – cutremure de pamant, alunecari de teren sau inundatii, daca se manifesta ca fenomene naturale;

c)Tipuri de LocuinteTipul A – constructie cu structura de rezistenta din beton armat, metal, ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic si Tipul B – constructie cu pereti exteriori din caramida nearsa (pe înţelesul vostru chirpici ) sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic;

Art. 5 – (1) Suma asigurata ce poate fi acordata in temeiul prezentei legi, denumita in continuare suma asigurata obligatoriu, este echivalentul in lei, la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data incheierii contractului de asigurare obligatorie a locuintei, a :

a) 20.000 Euro, pentru fiecare locuinta de tip A;

b) 10.000 Euro, pentru fiecare locuinta de tip B;

(2) Primele cuvenite pentru sumele asigurate prevazute la alin.(1), denumite in continuare prime obligatorii, sunt echivalentul in lei, la cursul BNR valabil la data efectuarii platii, a:

a) 20 Euro, pentru suma prevazuta la lit. a);

b) 10 Euro, pentru suma prevazuta la lit. b);

Aici vreau să punctez. Majoritatea caselor vechi sunt din chirpici, deci cuantumul de plată ar fi 10 euro, ceea ce înseamnă 41 lei şi nu 82 lei cum ar lăsa unii să se înţeleagă. Deschideţi bine ochii înainte de a face aceste plăţi.

Reclame

3 comentarii »

 1. Am impresia că cei din primărie nu realizează gafele pe care le fac pe spinarea şi sărăcia oamenilor bătrâni. Am atenţionat prin intermediul articolului să nu-şi bată joc de oameni, dar şi aşa ei continuă ! Aşa se face că astăzi inclusiv mama mea a fost păcălită şi i s-a făcut o asigurare de 82 lei!
  Oare până unde vrea să meargă nesimţirea!
  Legea spune clar: 10 Euro, pentru locuinţe Tipul B – constructie cu pereti exteriori din caramida nearsa (pe înţelesul vostru chirpici ) sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic
  Chiar atât de neşimţiţi puteţi să fiţi şi să profitaţi de lipsa de cultură a celor bătrâni
  Mâine vreau să stau de vorbă la telefon cu persoanele implicate şi vreau să aud justificarea lor, pentru că cei bătrâni nu sunt pregăţiţi în prealabil despre ceea ce se întămplă.
  Apropo…voi acolo faceţi muncă în folosul comunităţii sau vă bateţi joc de ei ! Şi până la urmă cine vă permite să încheiaţi asigurări de locuinţe în timpul programului ! asiguratorii fiind operatori privaţi!
  Cred că voi sesiza inclusiv acest derapaj de la regulă prefectului. O administraţie publică nu se ocupă cu asigurări de locuinţe , o chestiune privată !

  Comentariu de zulu — Joi, 19 mai 2011 @ 10:12 pm

 2. […] recente zulu on În atenţia locuitorilor din…xyz on În atenţia istoricului Coşa şi…cineva on În atenţia istoricului Coşa […]

  Pingback de Am transmis o petiţie online prefectului cu următorul conţinut « CLEJA – IERI, AZI ŞI MÂINE — Joi, 19 mai 2011 @ 11:01 pm

 3. Pai este foarte adevarat,eu am lucrat 7 ani in asigurarii si mi-au traso pentru ca nu stipuleaza cele doua diferente de preturi depinde de constructie, vara asta ma voi duce acasa si le voi trage cateva p-li in gura cui trebuie,,,,,,,,Un om treaz,sa auzim de bn………

  Comentariu de napoleon — Sâmbătă, 14 ianuarie 2012 @ 10:22 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: