CLEJA – IERI, AZI ŞI MÂINE

Duminică, 14 Noiembrie 2010

Se continuă la fel: lucrări fără substanţă, în dorul lelii

Filed under: Uncategorized — zulu @ 10:15 am

Dacă tot a durat aşa de mult refacerea drumului/albiei, mă aşteptam să văd o lucrare profesionistă. Nu ştiu valoarea investiţiei ca să mă pot pronunţa dacă s-au pierdut bani pe lângă lucrare, dar cum în România nici o autoritate nu uită să se murdărească pe mâini din borcanul cu miere, cred că şi-n cazul de faţă vorbim de un procent de 10-15% comision de acordare/atribuire a lucrării. Două inconveniente majore are această lucrare: restrăngerea albiei şi înălţimea gabioanelor.  Chiar nu pot să pricep de ce nu se gândeşte cu capul sau de ce nu se face apel la specialişti în domeniu. Întradevăr, părăul nu se umflă foarte des, dar când se umflă , iese din matcă şi provoacă distrugeri. O lucrare de amenajare de curs nu se face pentru următoarea viitură, ci pentru următoarele care vor veni.  Orice individ, chiar nespecialist, îşi dă seama că lipseşte încă un şir de gabioane de cel puţin 60-70 cm înălţime şi de 140-150 cm lăţime. Probabil că au rămas fără piatră 😉 . Dar timpul nu este trecut şi-n ceasul de pe urmă poate se va rezolva şi problema aceasta. Tot de rezolvat rămâne partea de amonte a începutului de gabion. Nu se poate  să arunci  cu ceva pietriş acolo şi gata,  fără a realiza o legătură cu baza. La prima umflare a părăului, acesta va roade  după gabioane. La muncă primar Joca. Eşti ales de comunitate şi în slujba lor şi nu viceversa .

PS1 Îmaginea de faţă este făcută cu o zi  înainte de a se încheia lucrarea. Lipseşte din imagine parapetul şi peticul de asfalt de pe toată lăţime drumului .

PS2 Am curaj să pariez că la prima viitură capătul de tub ataşat va fi smuls din cauză că nu a fost deloc consolidat/îmbinat cu un adeziv. Am fost de faţă la montare şi ştiu despre ce vorbesc.

Anunțuri

4 comentarii »

 1. Habar nu ai tu, dar ce bani frumosi s-au spalat pe amenajarea paraului Cleja si cu ani in urma !!!! Merita sa fie intrebat si fostul viceprimar!!!!

  Comentariu de Anonim — Duminică, 14 Noiembrie 2010 @ 5:09 pm

 2. Daca ar fi facut lucrarea cu profesionisti nu arata asa, dar cum o face cu societatea draga sufletului lui si care da spaga sa faca munca de kk, atunci e de inteles.
  O firma serioasa de constructii nu ar fi facut asa ceva never. asa primar asa lucrare.

  Comentariu de laur — Luni, 15 Noiembrie 2010 @ 7:58 pm

 3. Lucrare ca la romani. Pentru una doua ape. De ce pentru mai multe? Cum altfel ar mai putea fura din bani? Nimic nou. Nimic care sa mai mire pe cineva. Romaneste. Primar hot. Conducere de hoti. Angajati hoti. Santajisti intre ei.
  De ce crezi ca nu se cearta intre ei?
  Pentru ca se au la mina unul pe altul. Trebuie sa scapam de ei. Oricine va ajunge primar trebuie sa schimbe toti ANGAJATII din primarie: de la primul la ultimul, chiar si femeia de serviciu. Trebuie un suflu nou acolo. Oameni care vor sa munceasca pentru oameni. Ajunge cu jegurile care au furat pina acum. Este de datoria noastra, a celor care am plecat afara si am invatat ce inseamna munca, respect pentru munca, cinstea aproapelui si a voastra care ati ramas, sa incercam sa rupem pisica. Este strigator, revoltator, ca numai odata la oatru ani poti sa-i dai un pumn in gura primarului. Asta de acum merita zilnic cite unul.

  Comentariu de D'Artagnan — Duminică, 21 Noiembrie 2010 @ 9:48 pm

  • Cum naiba sa iasa bine daca lucrarea a fost facuta de CIPRIONI CONSTRUCT, patron prieten la catarama cu primarul, care imparte banii de lucrare frateste. Anul trecut erau dusmani de moarte, acum s-au impacat la comision si prietenia s-a reinchegat.

   Comentariu de mesterca — Marți, 21 Decembrie 2010 @ 12:20 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: