CLEJA – IERI, AZI ŞI MÂINE

Miercuri, 28 iulie 2010

Bani aruncaţi pe apa unei nopţi de marţi …

Filed under: Uncategorized — zulu @ 5:16 pm

De ce ❓ Pentru că acel tehnician (frizer)  care a fost pentru montarea de parapet de protecţie în curba de 90 de grade ,  cu stălpii fixaţi între carosabil şi plăcile de beton, nu are cunostinţe minime  despre protecţie împotriva viiturilor, despre rezistenţa la înaintare ,  despre un obstacol în calea apelor, etc . Acel parapet montat de curând a acţionat ca un bumerang (acţiune ostilă orientată împotriva cuiva, care însă se întoarce împotriva acelei care a iniţiato) . Era la mintea cocoşul să priceapă cei care trebuie să priceapă că, în momentul în care parapetul sa/se încarcă cu aluviuni acesta va disloca panourile de beton din cauza presiunii pe care o va exercita apa. Acel parapet  a acţionat/s-a comportat la fel ca un cric , a dislocat  plăcile.

Nu trebuie să fii Nostradamus să înţelegi ce s-a întămplat. Prima viitură, cea de la ora 01.00 (aproximativ) a încărcat cu aluviuni parapetul, iar  a doua viitură (pe la ora 05.00) a exercitat o presiune fantastică , fiindcă era şi  mai mare cantitativ, dislocând plăcile de beton. Ce a urmat ❓ Simplu. Apa a început să erodeze din mal. Imaginile vin să completeze afirmaţiile mele . A treia viitură nici n-a mai contat, a completat dezastrul produs.

Oare când vom învăţa să nu facem muncă de măntuială ❓ Din 1992 când au fost refăcute acele plăci betonate şi până ieri când s-a produs dezastrul, plăcile au fost un scut bun , şi-au făcut treaba pentru ce au fost proiectate…şi viituri au fost an de an de mai multe ori pe an, de mai mare sau mai mică intensitate, dar prin intervenţia unui deştept săptămănile trecute( merită ironizat cu un apelativ mai urât) , au produs pagubă. Dragilor de la primărie, încercaţi să gândiţi cu capul nu cu fundul ! …şi unde nu pricepeţi, întrebaţi, nu vă fie ruşine…omul cât trăieşte învaţă..

imagini :  adyman

Reclame

11 comentarii »

 1. Aici sunt banii nostri.Ai lui sunt pusi bine la adapost.

  Comentariu de coco — Miercuri, 28 iulie 2010 @ 9:46 pm

 2. Aceste materiale trebuie popularizate pentru a fi cunoscute de toţi din comună. Numai aşa îl vom putea înlocui peste doi ani. Important, nu trebuie sa uitam de magariile lui Manivela si gasca. Coco ai dreptate, banii nostri curg spre Dunare, iar ai lui Manivela sint bine depozitati.

  Comentariu de pesedist — Miercuri, 28 iulie 2010 @ 11:16 pm

 3. Impropriu spus aruncati, mai bine spus furati cu acordul primarului Joca !

  Comentariu de cugetator — Vineri, 30 iulie 2010 @ 9:47 pm

 4. Semnalele au fost date inainte,acuma suportam consecintele!Consider ca parerea cetatenilor nu inseamna nimic pentru capetenia primariei.

  Comentariu de adyman — Marți, 3 august 2010 @ 11:29 am

 5. Nu înseamnă nimic şi datorită faptului că cetăţeanul se automulţumeşte cu foarte puţin din ce a fost mandatată autoritatea locală să facă. Întotdeauna autoritatea locală profită de naivitatea individului şi-l joaca pe degete pentru că acesta nu-şi cunoaşte drepturile şi libertăţile. Sigur, aici vorbim şi de educaţie. În momentul în care cetăţenii şi-ar exercita cu bună ştiinţă şi în cunoştinţă de cauză drepturile pe care i le conferă Constituţia, autoritate locală ar fi pusă în dificultate şi şi-ar exercita mult mai corect atribuţiile. Cum putem ajunge aici ? Prin aducerea la cunoştinta individului a faptului că, organele locale alese sunt în slujba lui şi nu invers. Prin popularizarea drepturilor individuale: dreptul de a avea o viata ; dreptul libertăţii de a vorbii; dreptul de a nu fi torturat; dreptul la intimitate; dreptul de a nu fi discriminat, dreptul la sănătate, dreptul la educaţie, dreptul la un trai decent, etc. Sunt câteva din multitudinea de drepturi care sunt consfinţite în Constituţie.

  Comentariu de blitz09 — Marți, 3 august 2010 @ 10:59 pm

 6. Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

  Comentariu de poetul — Sâmbătă, 7 august 2010 @ 7:27 am

 7. E bine ca lucrurile se misca si nu va impacientati la reversul medaliei daca afisati filmarile voastre. Apreciez curajul vostru. Dee domnul sa fiti cat mai multi

  Comentariu de pista — Sâmbătă, 7 august 2010 @ 11:22 pm

 8. Nimeni nu misca un pai. Asa ne trebuie dac am ales un talhar.

  Comentariu de BONUS — Vineri, 13 august 2010 @ 3:10 pm

 9. Domnule primar ia mai pune màma si fà oleacà de curàtenie ìn satu Cleja,ìn primul rìnd unde sunt bani care au fost dati pentru reparatia viiturilor? Ce fac doamnele care se ocupà cu curàtenia satului?Ia trageti mìinile din cur afarà si curàtati màcar terenu defotbal. Nu và este rusine cà bàgati bani satului ìn buznarele voastre?Asa cà domnule primar Joca trage mìinile din cur afarà si fà ceva.Inundatia a distrus aproape totul sper sà faceti ceva sà reparati viiturile.Mai trimiteti acasà doamnele care au pensie de boalà sà steie acasà dacà sunt bolnave,angajeazà oameni care pot sà lucreze poate asa si satu Cleja se va ìnfrumuseti

  Comentariu de tereza — Duminică, 10 octombrie 2010 @ 3:39 pm

 10. Va mai mira ceva ?
  Voi mai înţelegeţi ceva?
  Contabila, foarte senină, a făcut următoarea afirmaţie: nu sînt bani pentru reparaţii
  Cum adică nu sînt bani?
  Cînd a venit prostul la primărie a afirmat că – face şi drege.
  Pentru ce a fost ales?
  Ce a făcut dobitocul pînă la ora asta?
  El crede că dacă a astupat ceva ţevi pe ici-colo, fără finalitate, oamenii satului nu îi vor cere socoteală.
  Dar să nu ne grăbim. Toate la timpul lor. Dacă pînă acum se iertau unul pe altul, a venit timpul ca cel care săvărşeşte infracţiuni, să şi plătească. A trecut timpul motivării cu neştiinţa.

  Comentariu de scarbitul — Marți, 12 octombrie 2010 @ 9:57 pm

 11. Mi-e greu să cred că lucrurile vor trena mai mult decât poate fi posibil. Reparaţia trebuie făcută indiferent că vrea sau nu Joca. Este un drum folosit de o masă mare de oameni şi până la urmă se poate apela la centru, la instituţia prefectului.
  Totuşi, am două propuneri pentru talibanul Joca:
  1.să scoată acele „indicatoare” mari în care ne anunţă despre marile realizări ale lui Benea, să le ducă la fier vechi şi din banii obţinuţi, să treacă la scrierea proiectului de reabilitare a cursului părăului în zonele calamitate ;
  2.persoanele care primesc ajutor social pot fi folositi la realizarea reabilitării cursului părăului, dacă nu finală cel puţin pentru moment, prin realizarea unui dig din piatră cu plasă, după modelul celor existente, în perioada imediat următoare pentru că timpul încă permite aceste lucrări.

  Comentariu de ilav — Marți, 12 octombrie 2010 @ 10:16 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: