CLEJA – IERI, AZI ŞI MÂINE

Miercuri, 30 decembrie 2009

Să trăi(m)ţi bine

Filed under: Uncategorized — zulu @ 8:52 pm

A fost slogan de campanie în 2004. Adversarii politici din 2008 şi 2009 ai preşedintelui l-au invocat în sens rău ori de câte ori au avut ocazia pentru a evidenţia nerealizările guvernărilor Băsescu. ,,Urarea”(sintagma)  a fost atât de demonizată că nimeni nu mai ştie/înţelege cu adevărat sensul corect. Dar care este acesta cu adevărat?

Ce înseamnă ,, să trăim bine” ?

Să cumpărăm mai multe ? Să ne dea statul ? Promoţii şi oferte ? Bucăţele de salam şi caşcaval gratis în scobitori în supermarketuri ?

Dacă a trăi bine înseamnă ca toată lumea să aibă bani ,,fără număr” pentru a se sparge în figuri, poate ar fi trebuit sa existe si opţiunea : ,, niciodată! “. Fiindcă asta nu se întâmplă nicăieri . Trăitul bine şi-l mai face şi omul dupa cum îl duce capul, nu aşteaptă de la preşedinte şi mai ales nu ia urările drept promisiuni.

Oare întrebarea asta ar trebui să i-o adresăm băbuţei ăleia care are 3 lei pensie? Da ea oare a muncit ca să merite mai mult?

Degeaba stăm să batem apa-n piuă cu utopii. Cred că, pentru a trăi bine, trebuie să schimbăm cu totul clasa politică. E nevoie ca cel puţin două demersuri, foarte greu de imaginat, să fie puse în practică.

 1. dislocarea unui sistem monstruos creat în ani de zile de către cei care, de la bun început, n-au văzut în politică decât şansa obţinerii unor uriaşe privilegii (mentalitate devenită un fel de tradiţie!);
 2. înlocuirea acestuia cu oameni care să satisfacă în aceeaşi măsura criteriul moral şi pe cel al competenţei… ca să nu mai vorbim despre disponibilitatea de a se dedica unor cu totul alte idealuri decât acelora care privesc propriile interese… Sună pompos ca dracu’, nu-i asa? ;)

În viaţa de zi cu zi întâlnim trei categorii de oameni: pesimişti, optimişti şi realişti. Eu ştiu că: pesimistul vede într-un tunel întunericul, optimistul vede lumina de la capătul lui, realistul vede luminile trenului care vine iar mecanicul de locomotivă vede trei idioţi pe şine.

Până la urmă, ce înseamnă ,, să trăim bine” ?

Reclame

3 comentarii »

 1. sa nii se taie din pensii, idiotule. Io nu ştiu sa scrie altfel decat ca un bou

  Comentariu de Anonim — Marți, 22 iunie 2010 @ 9:18 am

 2. sa traiti si s-o beliti bineeeeeeeeeee!!

  Comentariu de Anonim — Marți, 29 iunie 2010 @ 8:13 am

 3. m-ai traiti?

  Comentariu de Anonim — Miercuri, 4 august 2010 @ 9:06 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: