CLEJA – IERI, AZI ŞI MÂINE

Vineri, 4 Decembrie 2009

Un prost

Filed under: Uncategorized — zulu @ 5:41 pm

Doru Bușcu

Dacă cineva mai avea un dubiu, nu mai e cazul: Mircea Geoană e un prost. “Prostănac” e un alint nemeritat, Iliescu a fost drăguţ cu el. O fi vrut să-l relaxeze :)

În întâlnirea directă, Geoană nu şi-a arătat prostia. Nu, în astfel de apariţii el se încadrează, de regulă, în limitele alintului. La limita de jos a sensurilor sale, “prostănac” e un Geoană timid, iar la limita de sus poate fi interpretat ca un Geoană superficial. Oscilaţiile cuminţi ale prostănacismului au reuşit mai întotdeauna să livreze un Geoană anost, dar comestibil.

Numai că Mircea Geoană a ţinut să joace în liga mare. A vrut să intre în liga proştilor fermi, cerţi, indiscutabili. Şi, ca să obţină asta, l-a vizitat pe Vântu cu o zi înainte ca destinul lui să se intersecteze cu manualele alea alternative de istorie nemeritată. Cu o zi în urmă, după sondaje, era preşedinte. Cu o zi după, nu prea mai e.

Dacă prostia astfel dobândită se cerea întărită, Geoană a rezolvat şi capitolul ăsta. Ştiind că a fost la Vântu şi că lucrul ăsta s-a aflat – Academia Caţavencu a publicat pozele ÎNAINTE de confruntare -, nu şi-a pregătit nici un fel de ripostă şi s-a mărginit să-l roage pe Băsescu la început să fie blând.

Mai e ceva: în spatele lui Mircea Geoană au stat susţinătorii. Personaje importante, figuri publice, oameni care şi-au lăsat treburile la o parte, şi-au abandonat reţinerile şi au venit să-şi expună reputaţia în folosul candidatului Geoană. M-am uitat la Crin Antonescu şi am văzut, sub zâmbetul forţat de încurajare şi aplauzele rituale, un om stânjenit. Klaus Jonannis a rămas împietrit. Cristian Ţopescu s-a uitat în pământ. Dinescu şi-a pus mâinile în cap. Mircea Geoană nu a spus niciunuia că l-a vizitat pe Vântu cu o zi înainte, aşa că niciunul n-a ştiut că vine să susţină în public un prost.

Cine va ieşi preşedinte duminică o vor stabili trupele din teritoriu. Autobuzele, alegătorii încolonaţi, forţa logistică a celor două partide. Cele câteva procente avans pe care INSOMAR-ul le atribuia lui Geoană la începutul săptămânii cred că s-au evaporat. Nehotărâţii şi liberalii care l-au urmat pe Crin Antonescu în “formula Johannis” e posibil s-o lase baltă. O să fie strâns.

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: