CLEJA – IERI, AZI ŞI MÂINE

Duminică, 29 Noiembrie 2009

Totul este personal si toate sunt afaceri

Filed under: Uncategorized — zulu @ 2:11 pm

Sintagma mafiota “nothing is personal it’s only business”  nu merge in Romania, aici totul este personal si toate sunt afaceri. Ultima aventura a lui Dinu Patriciu, care a declansat crunta batalie la care asistam astazi, a avut loc la inceputul lui iunie 2005, cand Patriciu a fost arestat pentru 24 de ore. In scurta sa detentie, multimiliardarul a impartit arestul cu un hot si un tilhar.  Imediat dupa ce a fost eliberat, patronul Petromidia a spus ca a impartit celula cu „un hacker”. Magnatul ii este recunoscator: „Mi-a dat sa maninc niste lapte cu fulgi de ovaz.” EVZ a descoperit ca Patriciu a avut, de fapt, doi colegi de celula: – Danut Chirila (36 de ani), condamnat la patru ani si jumatate de inchisoare pentru furt calificat – Nicusor Iordan Birsan (30 de ani), arestat preventiv pentru tilharie si lipsire de libertate. Asta chiar nu are importanta, desi nu este clar de ce Patriciu a incercat sa-l innobileze pe ipoteticul detinut- coleg.

Imediat dupa acest episod “tragic,” prietenul multimiliardarului cu pricina  intamplator premier, Dl Calin Popescu Tariceanu incearca un exercitiu nereusit de a o influenta pe Monica Macovei si dupa aceea trimite Presedintelui Basescu vestitul biletel roz, care de fapt era galben. Aparitia biletului prin care premierul Tariceanu i-ar cere presedintelui Basescu o interventie la Parchet in favoarea lui Dinu Patriciu a declansat iesirea PD de la guvernare si a insemnat inceputul marilor ostilitati la care asistam pana astazi.

Care ar fi razboiul, mai nimic, 500-700 de milioane de dolari intr-un dosar si cateva zeci de milioane intr-una altul.

In rechizitoriul dosarului Rompetrol se  precizeaza:

In perioada anilor 1999-2004, grupul infractional astfel organizat si-a realizat scopul de insusire a creantei statului roman rezultata din Acordul de cooperare economica internationala cu statul libian, de decapitalizare a Rafinariilor Vega si Petromidia, de insusire si folosire in propriul interes a sumelor de bani colectate si destinate bugetului de stat, dar si de a transfera sume de bani catre societatile membre ale grupului infiintate in paradisuri fiscale si, nu in ultimul rand, crearea, in mod artificial, de lichiditati prin listarea la bursa a Rafinariei Petromidia.

Demascat impreuna cu o serie de oameni de paie, care i-au servit drept complici, dosarul releva o intreaga retea care include functionari publici si politicieni apartinand tuturor partidelor pana la nivelul ministerial. Mentioneaza inca acest rechizitoriu ca grupul de afaceri reprezentat de Dinu Patriciu este calificat drept:

grup infractional care si-a asigurat sprijinul, prin cooptarea in cadrul grupului, a unor persoane cu functii importante in institutii ale statului – grup de criminalitate organizata.

Acum cateva zile, Patriciu, devenit mare filozof, se destainuia unui jurnalist de la Jurnalul lui Voiculescu (felix motanul):

Dacă aş fi Dinu Patriciu, m-aş întreba într-o dimineaţă, în timp ce mi-aş sorbi  cafeaua, dacă greutatea mea în bani este egală cu greutatea libertăţii de care mă bucur. Ştiţi ce se spune, cu cât ai mai mulţi bani, ai mai multă libertate. Eu, Dinu Patriciu, cred în această axiomă, chiar dacă ea poate fi câteodată mincinoasă. În ce mă priveşte, a fost cu vârf şi îndesat în noaptea aceea pe care am petrecut-o în Calea Rahovei. Atunci, o dată cu balanţa justiţiei, s-a stricat şi balanţa care măsoară raportul dintre bani şi libertate. Banii şi-au pierdut brusc greutatea, astfel că talgerul libertăţii s-a dus cu cea mai mare viteză în jos, dându-mi ocazia să constat că iuţeala cu care libertatea omului o ia aproape din senin la vale lasă cu mult în urmă viteza luminii. Mai cu seamă atunci când este vorba despre un om cu notorietatea mea.  Jurnalul National 4/11/2009

Personal, sper ca Basescu sa mai primeasca un mandat pentru a-l vedea pe Patriciu inapoind fostului coleg de celula laptele cu fulgi de ovaz. Am dreptul si eu la fantezii juridice in Romania, nu?

In primul rand sintagama “moguli” sau “magnati” este absolut nepotrivita (factual) acestor “domni”. Denumirea adevarata ar fi “Baronii tâlhari”. Aceasta este adevarata terminologie academica pentru acesti domni. Pentru cei care nu au chef de trimiteri istorice am sa ma citez:

Termenul poate fi acum utilizat în legătură cu orice om de afaceri sau bancher, care este perceput ca  folosind practici de afaceri îndoielnice sau înşelătorii, în scopul de a deveni puternic politic si extrem de bogat. Aceste practici  transforma sau imbina puterea politica cu puterea economica, devastand economia nationala a unei tari.

Dl Dinu Costache Patriciu ar dori si zacamintele de gaz ramase in Romania, adica cei 40% din gazul de care noi ne folosim inca. Infrastructura Romgaz  probabil ca va fi cedata prietenilor de la rasarit, de la Gazprom.

Dl Sorin Ovidiu Vantu ar dori Posta Romana, aceasta “gramada de moloz”, care poate deveni cea mai mare banca din estul Europei, avand sucursale in aproape toate coclaurile tarii, si agenti de plata in fiecare postas care imparte pensiile si mandatele postale.

Traim in zona umbrelor, intre Romania subterana si Romania reala. De la casetele SRS si Bogdan Chirieac si pana la caseta “prezidentiala,” asistam in fiecare zi la un razboi, care a trecut de la statutul de gherila la unul asumat pe fata. Indiferent de optiunile noastre electorale, ar trebui sa ne intrebam fiecare dintre noi “daca presedintelui in functie i se fabrica asa ceva, cum ne putem apara noi, cetatenii de rand, de asemenea oameni? “

Basescu, dictatorul Europei!

Al naibii Basescu asta! A reusit sa devina si dictatorul Europei. Dupa ce l-a fortat pe Boc sa faca ce doreste el, a reusit sa-l forteze si pe Barroso. Numai Geoana are valoare, el s-a plimbat cu atata succes la Casa Alba ca Bill Clinton a hotarat sa ne viziteze pentru 6 ore si ne-a dat un comunicat impreuna cu liderul regional Emil Constantinescu (numele de cod Ţapul)  ca trebuie sa mai asteptam niste ani dupa celelalte state est-europene pentru a deveni membri NATO si UE.

Basescu l-a dorit pe Dacian Cioloş comisarul pentru agricultura al UE, un portofoliu de o importanta vitala in Uniunea Europeana si cu sanse de a ne introduce in lumea buna a Europei, si l-a primit. In acest timp, Geoana isi publica amintirile, aducandu-si aminte ca fetita lui a molfait degetul lui Clinton, acelasi deget aratat romanilor in piata Universitatii in compania lui Milica Constantinescu.

In mare, asta ar fi diferenta intre un Geoana care scrie amintiri despre nimic si un Basescu care face istorie. Sa ne auzim de bine tonomatilor, postacilor si tuturor aderentilor la “formele fara fond” ale lui Crin Antonescu!

In istorie, multe caravane au trecut si multi caini au latrat la ele. Sunt oameni care se straduiesc pentru Romania si sunt oameni care o jefuiesc.  Asta a fost istoria noastra dintotdeauna. Trebuie schimbat cursul ei. Noi putem participa sau putem sta de o parte, faceti fiecare dupa constiinta lui!

Credit: aici

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: